Historia e kompanis KORABI Furniture fillon ne vitin 1983 themeluar nga Nimon Podrimaj ish i burogosur politik. Ne fillim e njohur si Jellovica pastaj Dardania është fabrika e pare ne Kosovë për prodhimin e dyerve dhe dritareve. Qellimi i kompanise sone eshte te krijoj ambiente hynore për sa me shumë njerze te jetë e mundshme .Ideja e biznesit tone përkrahë qëllimin e kompanisë duke ofruar produkte me cilësi të lartë  të përqëndruar kryesisht në qëndrueshmëri, përmirësime të vazhdueshëm në dizajne dhe perdorshmëri, duke i bërë  produktet tona të njohura si estetike,te qëndrueshme dhe të përballueshme ne çmime.

Çdokush që hap një derë të Korabit do të zbulojë diçka të mahnitshme.
Çfarë duam nga një derë?
Ajo duhet të jetë e bukur dhe të përshtatet me ne. Të siguroj shtëpinë tonë dhe të na mbrojë nga të ftohtit dhe ngrohtit. Por a duhet, me sinqeritet, të mos presim shumë më shumë?
Sinqerisht, Korabi. Dera më e popullarizuar e Kosovës.

Çdokush që hap një derë të Korabit do të zbulojë më shumë. Me përvojë, materiale me cilësi të lartë dhe cilësi shumë të mirë, të bëra në Kosove. Mund të mbështetet në shërbimin e sinqertë që nuk lë asgjë për t’u dëshiruar. I mahnitur nga risitë që e bëjnë jetën më të lehtë – ditë pas dite. Ka të gjitha trendet dhe mundësitë në dorë. Dhe me siguri do të gjejë derën për jetën e tij.

Ka nje ide dhe qëllim brenda dizajneve te Korabi Furniture.

Një ide e rrënjosur thellë në historinë tonë.